Het programma Herfstkleuren kent twee varianten. De eerste versie, geheel bestaand uit klassieke muziek, hebben we in 2017 voor het eerst gespeeld in het Parkgebouw in Rijssen, een perfecte lokatie voor dit concert. Corien en ik hebben muziek gekozen van Johannes Brahms en Pjotr Tchaikovsky. De persoonlijke kleur van de muziek van deze beide componisten, waarin warmte en melancholie ruimschoots aanwezig zijn, past voor ons bij het seizoen waarin de blaadjes gaan vallen en je zin krijgt in lange herfstwandelingen, afgesloten met een goed glas wijn bij het vuur.
Dwarrelende blaadjes klonken ook in het harpspel van Liedewei Spruit, en de sonore klank van de cello van Anne Knappstein maakte de herfstige sfeer compleet.
Onze gasten Liedewei en Anne speelden muziek van Tournier, Mendelssohn en Andrès. Fotografe Anneke Bloema heeft geen moeite gehad uit haar werk beelden in herfstsfeer te zoeken om achter de spelers te projecteren. Het concert kan op verzoek worden herhaald in deze samenstelling of een variant ervan.