Op woensdag geef ik zangles op Muziekschool Rijssen en omstreken.  Hier geef ik individuele zangles aan jongeren en volwassenen.  Je kunt ook mee komen zingen in het meiden-popkoor of het vrouwenkoor. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles. Bij de koren kun je tot twee keer mee komen zingen om de sfeer te proeven. Daarna beslis je of je bij het koor komt.  Heb je interesse? Klik op de link en geef je op!
https://muziekschool-rijssen.nl/contact/#aanmelden

De individuele zangles
In de individuele zangles doe je eerst stemoefeningen. Dit geeft je stem een warming up, en daarnaast zijn deze oefeningen bedoeld om de beheersing over je stem te vergroten. Bij zingen is het een beetje als met sport: als je traint, word je soepeler en sterker en kun je meer uit je stem halen. Het is leuk om te doen! Na een tijdje begin je te merken dat je zangtechniek zich ontwikkelt, waardoor het zingen steeds makkelijker gaat. Met enthousiast thuis oefenen en geduld, merk je na een tijdje dat je vooruit gaat! Is de zangles voor jou vooral ontspanning door lekker te zingen en met je adem bezig te zijn? Of wil jij juist heel veel leren en het maximale uit je stem halen? Of misschien zit je daar ergens tussen in? We zoeken samen uit, wat voor jou het beste past!

Als je zangles hebt in Rijssen, kun je ook meezingen met het vrouwenkoor of het meidenpopkoor

Samen zingen met andere instrumenten
Op de muziekschool wordt les gegeven in verschillende instrumenten. Het is heel erg leuk om samen met andere leerlingen te oefenen om een optreden voor te bereiden! Er is samenwerking met allerlei instrumenten, zoals piano, gitaar, viool of cello.

 

Meiden-popkoor
Op woensdag van 19:30 oefent iedere veertien dagen  het meiden-popkoor van de muziekschool. Het koor zingt  op dit moment driestemmige swingende kerstsongs die gezongen gaan worden tijdens een het evenement Rijssen in kerstsfeer op 14 december. Na de kerst gaan we verder met actuele popnummers, die speciaal voor de bezetting van de groep een arrangement krijgen!

Vrouwenkoor
Het vrouwenkoor oefent  ook op woensdag om de veertien dagen om 19:30. Het is een ensemble waar in een gezellige sfeer serieus aan mooie muziek wordt gerepeteerd. Veel aandacht is er voor koorklank en tekstinterpretatie. De repetitie begint altijd met stemoefeningen. Er zijn optredens in de herfst, rond kerst en aan het eind van het schooljaar.
Het koor bestaat uit 12 enthousiaste vrouwen en zingt driestemmig. In de maanden vóór de zomervakantie, is het koor vaak niet compleet. Sommige vrouwen nemen dan hun vakantie op. Daarom wordt er in juni niet gerepeteerd, en is de muziek voor het zomeroptreden in plaats van 3-stemmig 2-stemmig. Er zijn 18 kooravonden per jaar.

Wat past bij jou?
Meestal heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl: klassieke zang, pop, jazz, musical, kleinkunst of chanson. Er is zoveel mooie muziek waar je uit kunt kiezen! Misschien vind je het leuk je bij één genre te houden, of ben je juist iemand die graag eens iets heel anders probeert. Je kunt ook de muziek die je in de kerk in je koor of band zingt meenemen naar de zangles. In alle gevallen krijg je goede zangtechnische en muzikale tips, waar je mee uit de voeten kunt. Ik begeleid je op de piano en soms zing je met een karaoke mee. Samen zoeken we naar wat bij jou past!